Hírek 2015, 10.hét (márc.2-8)

Közelgő lemez-premierek, friss videók, események és közreműködések is helyet kaptak e heti hírblokkunkban. Előljáróban: Heroin And Your Veins és Buñuel találkozása, Lawrence English új lemeze, ingyen letölthető, újra kiadott Natural Snow Buildings lemez, Laibach remix album, és más hírek.

Az amerikai If These Trees Could Talk post-rock brigád gitárosa, Cody Kelly a rocknreelreviews-nak adott interjúban bejelentette, hogy az idén új lemezzel jelentkeznek.
A gitáros szerint az új albummal progresszívebb irányt vesz a zenekar. “Az új dalok az eddigieknél komplexebb gitár- és dobjátékot tartalmaznak, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen elrugaszkodtunk volna az eredeti Trees-hangzástól. Remélhetőleg senki nem sz…ja össze magát, amikor a “progresszív” jelzőt használom, mivel ez tényleg csak a következő szintre való lépést jelenti számunkra zeneileg.” (a teljes, angol nyelvű interjút ITT olvashatjátok el)
A nemrég a Metal Blade-hez szerződött ohiói zenekar két korábbi albuma (2009-es Above The Earth, Below The Sky és 2012-es a Red Forest) is újrakiadásra került.


A finn Heroin&Your Veins megint megremegtet: Buñuel Andalúziai kutyáját kísérik saját szerzeményeikkel. A filmet amúgy ’29-ben rendezte Buñuel és Salvador Dalí. A Heroin &Your Veinstől nem idegen a hasonló próbálkozás, ugyanis magukat első sorban úgy határozzák meg, mint audio-vizuális kollektíva.


JAZZ IN CHURCH Bukarestben és Sepsiszentgyörgyön. Olyan ismerős ismeretlen hatalmasokkal ülhetünk egy templomban (Sepsiszentgyörgyi Unitrius Templom és a Bukaresti Evangélikus Templom), mint Nils Petter Molvaer, Louis Sclavis vagy Erik Truffaz. Facebook-eseményért KATT IDE.

10616057_10153149158399828_7342179387914099908_n


Lawrence English előrukkolt egy régi-újjal. Megjelenik a The Peregrine albuma a Room40-nél, de most már digitális formátumban is. Kicsit hagyhatjuk porosodni régi lemezjátszónkat.

Lawrence English - The Peregrine

Lawrence English – The Peregrine


Még ki sem hűlt a Sarava Exu, Ricardo Donoso új albuma, máris jött egy új videó a Gallicinium dalhoz. A klipet Michael Formanski rendezte és átkozottul jó.


A Natural Snow Buildings francia kísérleti-zenész duó tavalyi, The Night Country albumát adta ki újra a Vulpiano Records. A lemez teljesen ingyen letölthető online MP3 és FLAC formátumban egyaránt. IDE kattintva le is tölthetitek.


Újra kiadja a legendás Sonic Youth legendás albumát, a Bad Moon Rising-ot. Április 12-én jelenik meg a dupla lemez 4 bónusz trekkel és meglepetésekkel. A zenekar további újra-kiadásokat is tervez a ’80-as évekből: jön még a Confuzion is Sex, az EVOL and Sister, és egy Screaming Fields of Sonic Love DVD, ami a zenekar korai videóit tartalmazza majd.


Remix lemezzel jön a Laibach. A kilenc dalos lemez remixeket tartalmaz a tavalyi Specre albumról igencsak érdekes alakok közreműködésével, úgy, mint Marcel Dettman vagy Dave Sumner aka Function. Ez utóbbit meg is osztották már a srácok.


Jön az új Richard Skelton album. A Belated Movements For An Unsanctioned Exhumation August 1st 1984 a második album, amit The Inward Circles néven ad ki. A lemezre március végéig kell várni.


A noise-rock és free-jazz rajongók legnagyobb örömére, hat év után jelentkezik első nagylemezével az olasz monstrum, a ZU. Az Ipecac kiadó hozza a lemezt márc. 23-án.

Hozzászólás

 • Népszerű

 • Chat

 • Kapcsolat

  metrognom@erdelyfm.ro
 • Partnerek

  • Erdély FM
  • Facebook-csoport
  • Flow – Erdély FM
  • Transindex
 • Archívum